ps.punt.nl
Schizoïde Persoonlijkheidsstoornis
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis wordt gekenmerkt door een verregaande afstandelijkheid in relaties met familie en vrienden. Wat vaak tot een afgezonderd en geïsoleerd leven met weinig sociale contacten kan leiden.
 
In contact met anderen, uiten zij zich weinig. Daardoor wordt het contact vaak als saai en nutteloos beleefd. Zij zullen zich niet aan anderen binden en zij zullen steun van anderen afwijzen.
 
Het denken van mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis is vaak afstandelijk en kil. Hierdoor zullen zij slecht sociaal kunnen functioneren. Het komt ook soms voor dat deze mensen ook leiden aan depersonalisatie (het gevoel buiten de werkelijkheid te staan).
 
Wanneer is er sprake van een Schizoïde Persoonlijkheidsstoornis?
 
De diagnose van een schizoïde persoonlijkheidsstoornis kan worden gesteld als er sprake is van vier of meer van de volgende situaties:
  • Geen behoefte aan diepgaande relaties, inclusief familie.
  • Geeft bijna altijd de voorkeur aan activiteiten waarin hij/zij alleen is.
  • Weinig of geen interesse in sexuele ervaringen met anderen.
  • Weinig of geen zin in activiteiten.
  • Heeft geen goede vrienden behalve de naaste familieleden.
  • Reageert onverschillig op complimenten of kritiek van anderen.
  • Het gevoel is kil, afstandelijk of afgevlakt.

Reacties

Pagina123
Tony op 21-10-2009 20:45
@ Rob,
 
Tsja Rob, we kunnen er over discussieren of het wel of geen "stoornis" is, maar de gevolgen blijven hoe dan ook hetzelfde. Ik ben gewoon sociaal niet in staat, en voel daarom ook niet de behoefte, om mee te doen aan het een en ander. Ik ervaar sommige dingen gewoon als een regelrechte kwelling en het blijven feiten dat vele anderen dat vreemd vinden en je je daarom als apart voelt in een groep waar je gedwongen aan mee doet. Je voelt je vervelend, zowel inwendig als als persoon (in de zin van, vervelend zijn voor anderen door desinteresse, afstandelijkheid, irritatie die op mijn gezicht af te lezen is, weinig tot geen feedback geven aan mensen die me vrolijk benaderen etc, korte antwoorden op belangstellende vragen, zoals "hoe gaat het?").
Het liefst wordt ik gewoon met rust gelaten zonder dat men iets over me denkt, maar ik kan op gezichten lezen dat sommigen zich ongemakkelijk voelen bij mij omdat ik (ondanks het feit dat ik mijn best doe beter cq. "socialer" te zijn) ben zoals ik ben. Het maakt me alleen maar bewuster van het onplezierige van de situatie. Het hoeft misschien niet een probleem te zijn dat je niet aan een sociale 'norm' voldoet zolang je niet echt gedwongen bent je in die situaties te begeven, maar het is wel een probleem als je jezelf in een situatie bevindt waar er echt wordt verwacht dat je wel aan die norm voldoet omdat de stemming en houding van anderen je alleen maar nog minder op je gemak laten voelen.

Inderdaad, ik vind het ook gek dat we die stompzinnige rollenspellen moeten spelen alsof een sollicitatiegesprek waar 15 paar ogen op je gericht zijn, en men daarna beurtelings plus- en minpunten aan je presentatie gaan duidelijk maken, een "normale" situatie zou zijn waar mensen maar mee om zouden moeten kunnen gaan en positief over zouden moeten doen/blijven, maar het is gewoon onzin. Ik weet dat sociaal "normale" groepsgenoten er al moeite mee hebben, Kun je nagaan hoe een Schizoid als ik dat ervaar. Ik sta op met stress en ga naar bed met stress omdat ik elke dag denk dat ik weer iets moet doen of zeggen met de ogen van de groep op me. En het wordt steeds vervelender omdat ik me nu afvraag wat er bij hen door het hoofd gaat nu ik steeds meer bekend ga staan als die aparte man die zo teruggetrokken is, nooit spreekt, nooit spontaan een geintje maakt in de groep zoals bijna alle anderen etc.

Om een lang verhaal kort te maken: misschien is het geen stoornis, maar het is wel een feit dat ik dingen gewoon niet kan die bijna iedereen wel kan. Dingen die voor anderen bijna net zo gewoon zijn als 's ochtend opstaan. Sociaal zijn en er ook enthousiast bij overkomen. Spontaan zijn. Over zichzelf praten. Een beetje vrolijk en wat uitgebreid antwoord geven op een vrolijke toenadering van mensen die je vriendelijk tegemoet komen, in plaats van 1-woord antwoorden omdat niet eens bij je op komt wat je nog meer moet zeggen (alsof je gedachten als stroop door een trechter lopen).
brit op 26-05-2010 23:10
hallo iedereen,
onze zoon is schizoide. Hij is koreaan en door ons geadopteerd toen hij 4 maanden oud was. Hij is vele jaren in therapie geweest. Nu woont hij terug in zijn geboorteland, alhoewel hij hier een vriendin en zoon heeft. Het plan was dat zij hem zouden volgen maar dat is momenteel niet haalbaar.
Op dit ogenblik is hij heel erg in de put en voor iedereen onbereikbaar.
Wat ik mij afvraag is: kan afgestaan worden en geadopteerd worden iets te maken hebben met het ontstaan van SPS? Heeft iemand daar al over nagedacht? Voornamelijk het feit van verworpen te zijn lijkt mij een voedingsbodem, maar misschien heeft niemand deze ervaring.
 
Tom op 07-06-2010 16:32
hoi allemaal,
 
Ik herken me in een aantal punten van wat hier beschreven wordt, zoals het niet diepgaande contacten willen leggen naast familie, ik wil altijd alleen zijn, en als mensen in mijn ''ruimte'' komen, raak ik defensief en ben ik vaak kortaf. Ik heb bijna geen tot weinig zin in verschillende activiteiten, en de activiteiten die ik wel ''leuk'' vind, doe ik dan ook dagelijks, alleen, thuis. Kom nooit het huis uit, ergens zou ik wel contact willen, maar het lukt me niet het huis uit te komen.. Heb het een tijd geleden geprobeerd, in een cafe met 2 vrienden die ik een beetje ken.. ik wou na 5 minuten al naar huis, en voelde me extreem ongemakkelijk in zo'n publieke locatie..
 
Maar stel ik zou met familie zitten, is het een stuk minder erg.
Ik bemoei me dan ook nooit met andermans zaken etc. Mijn studie doe ik het liefst alleen, en vriendin of dergelijke wil ik ergens wel, maar omdat ik zo erg op m'n ongemak voel in publieke locaties, kom ik niet naar buiten, en ontmoet ik dus niemand.. Maar ook al zou ik wel daar zitten, heb ik het idee dat iedereen mij afkeurd, en bij de eest beste mogelijkheid me belachelijk willen maken.. Seksuele interesses heb ik dan in principe ook totaal niet.. Ik zou gewoon iemand willen die mij begrijpt, en verder is er niet veel nodig.
 
Ik heb dan ook nooit meer als 2 tot 4 vrienden gehad.. Ikzelf stel hoge standaarden voordat ik uberhaupt iemand tegen me laat praten en dergelijke..
 
Nou vraag ik mij af, komt dit enigzins overeen met Schizoïde? Of ben ik mezelf alleen aan het bang maken en isoleren??
Tony op 26-09-2010 21:56
 @ Brit
 
Geen flauw idee of je dit nog leest. Het is niet helemaal duidelijk hoe Schizoide ontstaat en er schijnen meerdere mogelijkheden te zijn.
Persoonlijk sprekende, was het een koele, liefdeloze houding van ouder(s) (niet noodzakelijkwijs mishandeling).
Geen empathie en behoefte aan contact hebben met anderen komt lijkt het voornamelijk voort uit een periode dat je er behoefte aan had maar het niet kreeg. Vertrouwen hebben in mensen en van een koude kermis thuis komen.
Ik zelf werd gepest op school, en had thuis te maken met een vader waar ik in positieve zin geen band mee had, die snel om de meest nietsbetekenende dingen geirriteerd raakte en verbaal uithaalde en die in zijn algemeen, zeg ik nu, zelf misschien ook wel een probleem had met narcissisme.
Mijn moeder was 'traditioneel' en koos altijd zijn kant, in die zin dat ze het nooit voor me opnam.
Als je opgroeit met het idee dat je niemand echt kunt vertrouwen, dat niemand het voor je opneemt en als je geen echte genegenheid meemaakt sterf je waarschijnlijk af van binnen.
Dat zou in ieder geval mijn schizoidisme verklaren.
Ik kan jouw situatie niet echt beoordelen. Een depressie zou kunnen volgen uit de informatie dat je bent afgestaan maar ik denk dat er meer nodig is voor SPS.

Tony op 26-09-2010 22:08
@ Tom,
 
Het lijkt er eerder op dat je sociale angsten heb, misschien Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis, die je onwil je in sociale gelegenheden te begeven voedt.
Het verschil tussen bijvoorbeeld OPS en SPS is dat het bij een OPS slechts lijkt alsof iemand geen contact wil maar het diep van binnen eigenlijk wel wil maar bang is voor afkeuring of voor schut te staan of gewoon bang is voor drukte. Bij SPS is er echt sprake van gewoon geen contact met anderen willen, en tevens heel weinig empathie/medelijden voelen voor anderen als ze iets naars overkomt.
Je angst om in publieke plaatsen te komen lijkt op agorafobie, oftewel fobie voor open, publieke ruimtes. Heb je ook angst om gewoon alleen door bijvoorbeeld de binnenstad te lopen waar iedereen je gewoon met rust laat? Zo ja, dan heb je angst voor open of publieke ruimtes maar dat heeft verder niets met schizoide te maken.

Tony op 26-09-2010 22:14
Heb overigens sinds december vorig jaar therapie gevolgd voor 'sociale angsten' nadat ik vorig jaar december een paniekaanval kreeg nadat ik iets over mezelf moest vertellen in een groep bij een reintegratie-bedrijf. Ik kan zeggen dat het me over het algemeen geen spat heeft geholpen. Het blijft gewoon niet hangen of dringt niet eens door. Een totaal gebrek aan motivatie. Niets gehoord dan dingen die ik zelf ook wel had kunnen bedenken.
Gaf in het intake-gesprek in december aan dat ik dacht dat ik waarschijnlijk schizoide was. Aan het eind van de therapie (zo'n twee weken geleden) kwam de therapeut tot de conclusie dat hij het met me eens was en ik inderdaad een persoonlijkheidsstoornis had en waarschijnlijk de gene die ik noemde.

carolina op 28-08-2011 14:24
Hallo,
ik heb een kind van 3 jaar en hij moet en het weekend naar zijn vader dat volgens mij schizoid is, De buren van hem hebben met mij contact genomen , ze zijn heel ongerust over mijn kind, hij huilt in paniek, hij is elkele dag thuisbinnen gordijnen dicht mag niet met andere kinderen spellen als hij wilt.
Zijn vader heeft heel slechte relatie met mij. Hij wilt ook niet naar therapy gaan.
Ik heb contact genomen met kinderbeschermen met ze kunnen niks doen.
mijn vraag, hoe kan ik bewijz dat mijn ex schizoide is? is hem gevaarlijk voor mijn zoon?
wat moet ik doen?
 
Carolina
Sam op 28-08-2011 23:04
Ik vrees dat een aantal mensen schizoide verwarren met introvertie, leer jezelf gewoon te accepteren zoals je bent, ik weet van mezelf dat ik zeer introvert ben. Misschien zelfs licht autistisch. Ik zie hier veel gemeenschappelijke kenmerken, dus trek niet te snel conclusies. Ik ben ook een persoon die niet snel emoties zal tonen. Wanneer iemand zegt tegen mij dat ik een ¨vriend¨ van hem/haar ben, krijg ik een ongemakkelijk gevoel, omdat ik niet begrijp wat men daaronder verstaat,en wat men van mij verwacht,ik zie het als een hol begrip. Ik begrijp dat mensen mij als afstandelijk en koel ervaren, maar ik zie dat als een compliment. Ik heb wel een aantal mensen waar ik vrijwel alles aan kan vertellen, en ja dat is naaste famillie, broers, zus, en moeder. En soms krijg ik zelfs van hun de commentaar dat ik te rationeel ben, en ja dat is een compliment! Naar mijn mening is emotioneel ver ondergeschikt tegenover rationeel, en daar handel ik dan ook naar. Mensen moeten minder belang hechten aan de verpakking en meer aan de inhoud. In ieder geval voel ik me ver verheven boven de doorsnee mens die totaal geen zelfreflectie heeft, maar zich wel even geroepen voelt om mij de les te lezen. Ik laat ze maar razen met hun drogredeneringen, en denk er het mijne van. Ik hoef niets te zeggen, ze zijn het niet waard!
Schizoid Man op 18-10-2011 00:54
Now I embody every characteristic of the egotistic He know, he so, fuckin' gifted I just needed time alone, with my own thoughts Got treasures in my mind, but couldn't open up my own vault My childlike creativity, purity and honesty Is honestly being prodded by these grown thoughts Reality is catchin' up with me Takin' my inner child, I'm fighting for it, custody With these responsibilities that they entrusted me 21st Century Schizoid Man
John op 30-10-2011 02:16
Ook ik heb SPS/SPD (vastgesteld door een psychiater) in combinatie met kenmerken van PDD-NOS (autisme spectrum). Ik was 12 toen het werd vastgesteld en ik moet zeggen, Naarmate ik ouder (nu 29) word, lijkt het steeds erger te worden. De totale desinteresse in andere mensen, emotieloos overkomen, ongevoelig voor complimentjes, ongemak bij intiemer contact lijkt de overhand te nemen. Ook andere symptomen zijn in sterker wordende mate aanwezig. Het verontrust mij wel omdat ik bang ben vroeg te sterven uit leegte en eenzaamheid. Ik hoop hier nog enigszins iets aan te doen. Een paar jaar geleden heb ik Neurofeedback therapie gevolgd, dat heeft toen enorm geholpen maar ik kon er niet mee doorgaan vanwege de verzekering die het niet meer vergoedde. Daarna ervaarde ik een zware terugval van mijn klachten. Afgelopen jaren heb ik veel thuis gezeten, ik bedoel vind maar eens een begripsvolle werkgever. Ik heb nu wel werk gelukkig maar mijn beperking hindert veel collega's merkbaar. Bovendien is mijn spraakvermogen ook niet al te best, vooral zacht onduidelijk spreken en lispelen, dat maakt het extra moeilijk voor mij en mijn omgeving. Soms toon ik wel 'interesse' in een ander persoon maar dat gaat zeer moeilijk en geforceerd en doe ik meer uit beleefdheid dan dat het me ook werkelijk boeit. Er zijn diverse malen EEG's gemaakt van mijn hersenen en daaruit bleek dat er in sommige gebieden zeer weinig tot geen activiteit is en dat sommige gebieden die voor bepaald gedrag moeten zorgen niet eens met elkaar verbonden zijn. Dus ik kan misschien wel de kennis hebben hoe om te gaan met anderen en leuke activiteiten samen te ondernemen, alleen de connectie wordt niet gemaakt in m'n hoofd om het ook daadwerkelijk in uitvoering te brengen. Moeilijk hoor
Karel Van der Auwera op 21-11-2011 13:19
Misschien toch een kleine voetnoot: Het is steeds aan te raden na te gaan of de diagnose van autisme spectrum stoornissen naast deze van sociale angst, c.q. sociale fobie, niet uit te sluiten valt. Daarnaast bestaat er ook de gewone 'verlegenheid' en introverte karakters.
Jan op 07-05-2012 22:41
Dag alle mensen op dit forum. Toen ik op zoek ging om te weten te komen wat er aan de hand is met mij kwam ik op deze site uit. Veel dingen zijn zeer herkenbaar voor mij, daarom weet ik sinds 1 week dat ik schizoïde ben. Ik bedank alle mensen die de moeite hebben genomen om iets te schrijven. Ik heb er veel aan gehad. Toch heb ik vaak behoefte om een hechte vriendschap te hebben met bijv. iemand die hetzelfde heeft als ik. Wie wil met me mailen? Om uit gedachten uit te wisselen maar ook over andere gezamenlijke interesses als die er mochten zijn. Ik heb moeite om vriendschappen te onderhouden en verwacht van de mensen die reageren op mijn oproep niet anders.
Bert op 19-05-2012 13:20
Hallo Jan en iedereen die dit leest.

Schizoide Persoonlijkheidsstoornis is hetgene waar ik me op dit moment aan in het verdiepen ben. De berichten hier zijn lekker herkenbaar. Van alle persoonlijkheidsstoornissen is dit degene waar ik me voor 90% in herken. Was er inmiddels al wel achter dat er een verschil is tussen Schizoide en Shizotypische persoonlijkheidsstoornis. Ben zelf heel introvert en tevens hsp (high sensitive person of iig daar herken ik me ook voor 90% in) Zodoende kwam ik ook uit bij Schizoide door in een boek over hsp te lezen dat veel mensen die dit hebben ook schizoide zijn. Heb deze term hier verder nog niet voorbij zien komen zijn er meer mensen die hier bekend mee zijn ?
Denk zeker dat SPS in combinatie met mijn toch meestal negatieven gedachten de de reden is dat ik op bepaalde punten in mijn leven niet verder kom. Toch kan ik niet zeggen dat ik erg heel erg onder lijdt maar verklaart voor mij wel waarom ik een mindere / geen behoefte heb aan andere mensen / vriendschappen / relaties. Zo ie zo hebben introverte mensen hier al minder behoefte aan denk ik of in ieder geval meer behoefte om alleen te zijn. maar bij SPS is dat natuurlijk erger en toch ergens niet 'normaal' daarom is het ook een stoornis. Vind het ok best interessant om een s met iemand over te mailen. maar niet zo'n in om hier mijn mailadres te typen. 
Bert op 19-05-2012 13:23
Sorry, beetje veel typfouten in mijn vorige bericht beetje slordig.
Brum op 01-07-2012 14:51
@ Tony: ik hoop dat je dit nog leest, Op 24-09-2009 om 18:38 heb jij een stukje geschreven. Vind jij het een probleem als ik dat stukje kopieer om anderen duidelijk te maken wat Schizoide PS inhoudt? (Zonder jouw naam te noemen.) Er is veel onbegrip over, merk ik. Het is nog niet zeker dat ik het heb, maar herken me wel in vrijwel alle punten die volgens de DSM IV gelden. Maar jouw stuk is zo'n duidelijke omschrijving, bedankt in ieder geval (voor het schrijven ervan).
douze op 28-07-2012 10:13
hehe...na 10 jaar psychiaters en therapeuten afgeschuimd te hebben is het duidelijk geworden...mijn partner heeft PSP...
Telkens het zomer wordt verdwijnt hij, mij achterlatend met een mand vol verwijten...hij zal het wel ff zonder mij doen...10 jaar lang komt hij al terug...
Ook nu is hij weer verdwenen...stiekem...terwijl ik een weekendje weg was (ja, hij gaat niet mee he...ik moet altijd met een ander gaan). Hij is ondertussen 50 geworden, heb al 5 weken niets meer gehoord...
 
Afstand nemen en opgeven is de goeie raad...wel makkelijk he...als je meer om jezelf geeft dan om die ander...maar in de jaren heb ik geleerd mezelf weg te cijferen om het leefbaar te houden met hem...leefbaar wil in dit geval zeggen: afzondering, geen vrienden in huis (wegens te druk) geen uitstapjes, enkel ik alles in huis doen terwijl hij 'rust'.
 
Na 10 jaar besef ik dat ik eigenlijk niet meer besta...omdat ik hem graag zag?
douze op 28-07-2012 10:14
en wat typ ik? PSP....ik bedoel natuurlijk SPS
 
:-(
koen de koning op 28-07-2012 16:07
Interessant om deze reacties te lezen. Wat mij opvalt is hoezeer jullie allemaal bezig zijn met "diagnoses", "behandelingen", en allerhande psychische stoornissen en aandoeningen die jullie en jullie familieleden zouden kunnen hebben, die jullie meestal worden aangepraat in een gesprek met een psychiater, die denkt in afwijkingen en stoornissen en zeer de neiging heeft overal een psychiatrisch etiket op te plakken.
Waarom accepteren jullie niet gewoon wie jullie zijn, nl. eenlingen? Ik ben zelf altijd anders geweest in een verder normale, gezellige familie. Ik ben nooit psychisch nagekeken, maar heb zelf op internet gezocht omdat ik in ieder geval excentriek ben (maar de meeste excentriekelingen zijn een stuk socialer dan ik), maar zeker niet autistisch. Via excentriek kom je algauw uit bij schizoide, en toen kon ik het hele rijtje kenmerken wel afvinken.
Ik wil in ieder geval aangeven dat ik zeker geen stoornis vind. Wij zijn afwijkend, maar zitten we onszelf enorm in de weg? Beschadigen we anderen? Ik ben geen mens voor relaties. Ik erger me aan gezelschap en mijn weinige (oppervlakkige) vriendschappen uit mijn schooltijd heb ik doelbewust laten verwateren. Ik wil alleen zijn en alleen leven. Met een kat.
Het zou makkelijker zijn als ik niet zo'n aardige, fatsoenlijke familie had. Ik heb een hoop fantasieën over hoe ik ze uit mijn leven ban. Dat zal ik niet doen, want dat verdienen ze niet. Ik ga zelfs naar alle verjaardagen, omdat ik weet dat mijn ouders dat fijn vinden. Na een uur of drie ben ik het grondig zat. Van hun kant zijn ze heel coulant met mij. Ze weten en accepteren dat ik graag alleen ben. Als ze langs willen komen vragen ze altijd of het uitkomt. Ik vraag me weleens af of zij ook informatie gezocht hebben over mijn persoonlijkheid.
 
Ik heb altijd in loondienst gewerkt en mezelf beklaagd, dat ik steeds van die irritante collega's had waar ik mee om moest gaan. Totdat een paar jaar geleden het kwartje viel en ik doorkreeg dat het waarschijnlijk aan mij lag. Het kostte 12 jaar, maar nu kan ik oppervlakkig met mensen omgaan en converseren (botte, sarcastischehumor helpt een hoop), maar vriendschap of contact buiten het werk is er zeker niet bij.
Op termijn wil ik proberen zelfstandig ondernemer te worden, zodat ik nog minder met anderen te maken heb.
 
Wat betreft de schizoide kenmerken: bedenk wel dat die opgesteld zijn door mensen die uitgaan van de norm, nl. gewone sociale, emotionele mensen. Vergeleken daarbij lijkt het alsof wij ongevoelig zijn. Dat ben ik NIET. Ik toon het alleen minder. Mijn emoties zijn privé.De meeste mensen worden beheerst door hun emoties, ze storten in, raken in paniek, huilen en krijsen. Ik niet. Wie is er dan in het voordeel?
We zouden geen plezier hebben in activiteiten. Als die in het gezelschap van anderenmoeten plaatsvinden heb ik er weinig lol in, nee. Ik zou ook rustig thuis kunnen zitten, lezend op de bank met de kat naast me. Als ik in mijn eentje bezig ben, heb ik wel plezier, maar ja dat zien mensen (en psyciaters)dan weer niet!
 
Over het algemeen zijn alle kenmerken het gevolg van1 basiskenmerk: wij willenalleen zijn.
Normale mensen willen contact, ze willen weten wat je voelt,het zijn kuddedieren, alleen maar bezig met: wat zullen de anderen hiervan vinden? Wijzijn geen kuddedieren, we lopen niet in een kudde mee. Sociale regels en normen "omdat het zo hoort", daar heb ik geen barst mee te maken.Als ik met andere mensen moet werken, pas ik me natuurlijk aan, ik ben niet asociaal.
Ik vind niet dat ik in therapie moet om een gezellig doorsnee kuddedier te worden. Waarom zou iedereen hetzelfde moeten denken? Het zijn de afwijkendegeesten die originele dingen verzinnen en uitvindingen doen, muziek componeren of kunst produceren. Ik doe toch niemand kwaad? Ik ben zelfzo wijs geen gezin te beginnen. Partners van schizoiden, zoek iemand anders of leer ermee omgaan. Hoe sterker je hem/haar probeert te claimen, hoe meer je afgestoten wordt.
 
 
 
koen de koning op 28-07-2012 16:37
Tony,
 
Ik weet niet of je dit nog leest, maar ik hoop dat je inmiddels kans hebt gezien aan het werk te komen, liefst in een vrij zelfstandige baan. Groepstrainingen, wat erg. Wat ik de afgelopen jaren constant heb gedaan, is acteren dat ik sociaal ben (dat doen er waarschijnlijk meer). Probeer een rol aan te nemen, schrijf hem in je hoofd. Neem gewone, sociale mensen als voorbeeld.Als je dat oefent, helpt dat een hoop in dit soort situaties. Het wil niet zeggen dat je alspersoon verandert, het is gewoon een knop die ik omzet. Je speelt een normaal persoon.
Soms spreek ik mijn (sarcastische) gedachten gewoon hardop uit, maar met een grote grijns erbij. Dan vatten de mensen het op als absurde of grove humor, dat vinden ze leuk. Ondertussen denk ik, je zou eens moeten weten...
koen de koning op 28-07-2012 16:57
Ik vind verder dat ik, of beter wij, best wel flexibel zijn. Ik besef nu dat ik afwijk. Als je met normale mensen om moet gaan, moet je je een beetje aanpassen. Ik zeg altijd dat ik tussen relaties inzit.
Wat Tony al aangaf, is dat gewone mensen helemaal niet flexibel zijn. Je moet de kudde volgen, vooral niet afwijken van de norm. Daarom wordt gevonden dat wij in therapie moeten. Gewone mensen hebben geen enkel begrip voor andersdenkenden. Primitief bekrompen gedrag.
Ik ben voornamelijk op mezelf gericht en wat anderen vinden interesseert me niet, ik lach er meestal om. Maar ik ben wel tolerant en dat vind ik absoluut een goede eigenschap. Sociale regels beperken mensen.
Anoniempje op 03-08-2012 15:19
Ik voel al jaren dat er iets 'verkeerd' is aan mijn lichaam. Alleen is het moeilijk uit te maken aan wat ik lijd aangezien ik zelf met moeite weet wat ik voel. Herken veel van de symptomen uit deze ziekte. Isoleer mezelf vaak. Denk ook een vorm van narcisme te hebben. Kan nogal rap minnachtend naar anderen kijken ben niet geïnteresseerd in wat ze denken, ik voel (en acht)me beter. Ikben erg bezig metmijn eigen en hou ervan om te zoeken wat er juist met mij scheelt (mezelf ontdekken).Ik voel geen verdriet, blijheid meer enben niet in staatemotioneel te worden door dingen die anderen overkomen. Moet mezelf wakker schudden als ik tegen anderen praat net alsof ik leef in een eigen wereld. Kan soms erg obsessief bezig zijn met iets die mij interesseert, agressief worden als iets niet lukt waar ik alles voor over zou hebben. Heb overdreven veel geloof in mijn talenten maar voel aan de andere kant enorme onzekerheid diep vanbinnen. Probeer mijzelf constant te 'bewijzen' tegenover anderen.Hou ervan als mensen mijzo appreciëren (de onechte ik). Kan iemand mij verder helpen bij de zoektocht naar mijn 'ziekte' ? :)
 
Thx
anon op 22-11-2012 13:24
hallo,
 
ik heb de meeste berichten op dit forum gelezen, om te weten te komen welke stoornis ik heb. maar nu weet ik het nog steeds niet. de mensen met sps zeggen dat ze geen behoefte hebben aan sociale relaties, altijd alleen willen zijn, en geen plezier beleven tijdens activiteiten (al dan niet met andere mensen). hier herken ik me helemaal niet in. wel is het zo dat ik bijzonder veel moeite heb om een gesprek testarten met eender wie. ik heb niet meer dan 5 vrienden, waarmee ik wel gewoon sociaal kan omgaan, net als met mijn ouders. maar als ik met mensen omga buiten deze groep ben ik totaal anders. dan kan ik maar een paar woorden uitstamelen, en ben ik totaal niet meer spontaan. autisme lijkt me uitgesloten, aangezien ik pas last heb van mijn probleem sinds de puberteit, rond mijn 14de. heb ik nu sps, asperger, een sociale fobie of misschien een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis.
pls help me als je het weet
Doreen op 30-12-2012 12:36

Wat ik me afvraag is of het zinvol is om in therapie te gaan voor iemand die SPS heeft. Ik ben er sinds een jaar achter dat ik eraan lijdt en ben hierdoor ook behoorlijk in de knoop geraakt. Problemen op mijn werk, kan mijn emoties niet uiten, kreeg een hekel aan alles en iedereen en raakte hierdoor extreem vermoeid en kreeg last van depressies. Ik heb bijna een jaar bij een psycholoog gelopen maar die kon me niet verder helpen. Er bleef ook altijd een afstand tussen haar en mij terwijl ik best wilde. Maar helaas heeft ze het niet goed aangepakt volgens mij. Ze wilde me doorsturen naar het GGZ maar daar had ik op dat moment helemaal geen zin in.

Momenteel werk ik wel maar ik voel me niet lekker. Ik ben altijd weer blij als ik thuisben, alleen. De vermoeidheid is er ook nog steeds. De hele dag. Daardoor ben ik tot weinig in staat. Na het werk ben ik uitgeput. Ik wil leuke dingen doen maar het lukt me niet. Ik heb ook heel erg het gevoel dat mensen me daarin tegenhouden. Mijn leven word onmogelijk gemaakt door mensen. Ik wil sporten maar het is veel te druk in de sportschool. Ik wil fietsen maar ik raak helemaal opgefokt van mensen die mij hinderen. Ik wil winkelen maar kan niet tegen drukke winkels en lange rijen bij de kassa. Dus ik blijf thuis.

Dit is geen leven. Ik wil er wat aan doen. Ik wil er beter mee leren omgaan. Heeft iemand tips? Ik wil erover praten maar dit valt niet mee. Een therapeut moet echt geduld hebben en weten en de juiste vragen stellen.

Doreen op 30-12-2012 12:55

Koen de Koning,

Ik heb je reactie gelezen en heb veel bewondering voor de manier waarmee jij omgaat met de SPS. Ik wou dat ik dat kon. Maar het is makkelijker gezegt dan gedaan.

Je hebt het erover dat er maar een basiskenmeerk is: Wij willen alleen zijn. Dat geldt zeker voor mij. Ik wil alleen zijn en met niks en niemand te maken hebben. Maar dit is niet mogelijk in dit land. ik word constant gehinderd door mensen. Mensen maken mji het leven onmogelijk zoals ik hierboven al beschrijf.

Ik ben altijd heel ondernemend en actief geweest. Op mijn manier...alleen. Ik ben niet iemand die de hele dag thuis wil zitten. Ik hou van sporten, buiten zijn, kamperen, actief zijn. Maar bij alles wat ik doe, krijg ik toch weer te maken met mensen. Ik raak er gefrustreerd van. Ik word boos als mensen me niet met rust laten, als ik negatieve opmerkingen krijg te horen of ze geen rekening met mij houden. Ze geven me een ongemakkelijk gevoel, ze geven het gevoel dat ik raar ben.

De stap om iets te ondernemen word steeds moeilijker. Zeker nu ik al 1,5 jaar oververmoeid en depressief ben. Mijn hoofd raakt snel vol en vermoeid. Rust is heel belangrijk op het moment. Maar de hele dag thuis zitten is zeker niet goed. Daarom ben ik ook altijd blijven werken  hoewel ik nu denk dat het misschien goed is om eens een tijdje te stoppen zodat ik juist weer leuke dingen kan gaan doen.

Koen de Koning op 01-01-2013 22:24

Doreen,

Jammer dat je (nog) niet in een positie zit waarin je je comfortabel voelt. Is er geen kans om van baan te veranderen en iets te vinden waar je alleen werkt? Ik snap heel goed het gevoel dat je nu hebt, ik had dat opgefokte ook toen ik met anderen samen moest werken. Ik heb nu een soort zelfstandige baan naast het team. Helaas is er besloten dat ik die baan zal moeten delen met iemand anders, en de helft van de tijd toch weer in een groep terecht zal komen, en wat voor werk ik dan ga doen is nog niet zeker. Dat bevalt me helemaal niet, dat snap je. Dat zal een hele hoop zelfbeheersing gaan kosten.

Ik fantaseer doorlopend over een kluizenaarsleven, helemaal afgesneden van andere mensen met alleen een paar beesten. Dat gaat niet, zeker niet in dit land. Maar het is ook zo dat het geestelijk niet gezond is. Je wordt abnormaal. Ik hoop dat je in staat zal zijn een masker op te zetten tegenover andere mensen. Het scheelt een hoop als je oppervlakkig met ze om kan gaan. Natuurlijk vinden ze ons raar, we zijn ook raar! Wat gewoon een ander woord is voor "afwijkend", en daar kan de kudde niet goed mee omgaan. 

Koen de Koning op 01-01-2013 22:40

Het hebben van vrienden, een relatie of kinderen is alsof je constant een hond moet uitlaten.

Koen de Koning op 01-01-2013 23:31

Doreen,

wat betreft de buitenactiviteiten waar jij van houdt, daar kan ik niet heel veel advies in geven. Ik ben een enorme huismus. Maar ik snap de frustratie dat je werkelijk bij alles mensen tegenkomt. Soms wou ik dat ik in de Zweedse rimboe woonde.

Ik tuinier graag, maar zit op een flat. Ik huurde dus een volkstuin. En dan krijg je te maken met een hoop gepensioneerde pottenkijkers die de hele tijd ongevraagd commentaar geven. Daar ging ik zo tegenop zien, dat ik de tuin nogal verwaarloosde (het is echt ongelofelijk hoe hoog onkruid kan groeien als je een halfjaar niks bijhoudt), dus die tuin heb ik maar opgezegd.

Sportschool idem dito, ik wil helemaal niet tegen andere zweterige lijven aankijken en voor je het weet, vragen anderen of je na afloop nog wat mee gaat drinken. En of je een keer meegaat stappen. Dus nee, bedankt. Ik heb bedacht dat ik tenminste in de week 4x een stuk ga fietsen. Maar dus wel op tijdstippen dat je zo min mogelijk andere mensen tegenkomt, dus niet als de scholen uitkomen. 's Avonds. In de polder. Verder kan ik yoga aanbevelen, je kunt op internet best vinden hoe het moet, hoef je niet voor in een yogaklasje te zitten. Met het meditatieve aspect ben ik niet zo bezig, voor mij is het gewoon rekken en strekken.

Laatste advies: probeer een dikke huid te ontwikkelen en de frustratie in de hand te houden. Er zit weinig anders op, het alternatief is een burnout en opname in een of andere instelling.

Doreen op 02-01-2013 16:27

Bedankt voor je reactie Koen.

Die Burn Out heb ik dus al. 1,5 jaar geleden werd dat geconstateerd toen ik dus helemaal kapot was. Ben toen eindelijk, na 2 jaar oververmoeidheid, eens naar de huisarts gestapt. Tja, voor psychische problemen stap ik niet snel naar de huisarts. Ik leg niet zomaar mijn ziel en zaligheid op tafel.Ik kom er zelf wel weer uit, dacht ik. En ook de psycholoog waar ik naartoe werd gestuurd had moeite om mij te doorgronden. Ik moet zeggen dat ik nu al wel veel beter over mijn gevoelens kan praten. Dat komt misschien ook door de AD die ik neem. Mijn "angst" voor mensen is iets minder.

Ja, dat ongevraagte gebemoei van mensen....daar heb ik ook zo'n hekel aan. Ook commentaar kan ik moeilijk verdragen. Ik laat dit echter niet snel blijken maar van binnen voel ik me dan soms echt rot. Dan denk ik: waar bemoei je je mee. Laat me met rust!

Ik heb een heel dikke muur om me heen gebouwd en laat iemand dus niet te dicht bijkomen. Ik wil dat niet. Net wat je zegt. Voor je het weet wordt je uitgenodigd of willen ze wat van je. Toch ben ik wel heel hulpvaardig naar mensen die ik mag. Ik ben nooit te beroerd iets te doen voor een ander....maar dan doe ik het wel liefst alleen.

Ik heb altijd veel gefietst...op de racefiets. Ik voelde me heerlijk als ik aan het fietsen was. Vrij en in mijn eigen wereld. Helaas erger ik me aan mensen die me hinderen. Ik kan soms echt uit mijn slof schieten als iemand me geen voorrang verleend of mensen met losse honden. Ikzelf hou me namelijk wel aan de regels. Dan kwam ik helemaal gefrustreerd en opgefokt thuis.

Eigenlijk vond groepslessen op de sportschool heel leuk. De groep moest echter niet te groot zijn. Ik vond het gezellig maar was wel alleen met mezelf bezig. Als de zaal erg vol was, wilde ik het liefst meteen weglopen.

Wat betreft mijn werk, ik werk vrij zelfstandig. Ik heb niet met zoveel mensen te maken. Op het moment dat ik instorte werkte ik met iemand die ik niet uit kon staan. Ik ergerde me kapot aan haar door haar gedrag. Daarnaast was ze er vaak niet waardoor al het werk op mijn schouders terecht kwam. Dat was gewoon teveel. Nu werk ik met een fijne, rustige collega en we zijn goed op elkaar ingespeeld dus alles loopt best lekker.

Maar ik twijfel nu dus om toch weer naar een psycholoog te gaan. Dit is mij door verschillende behandelaars aangeraden. Hoewel ik er een aantal maanden geleden helemaal geen zin in had (ik had al 35 sessies achter de rug) merk ik dat ik toch wat hulp wil. Al is het maar wat troost. Ik ben bang dat ik straks weer instort. Ik voel namelijk dat de afkeer tegen de rest van de wereld weer groter word bij mij. 

Koen, heb jij wel eens therapie gehad?

S.P. op 06-03-2013 22:07

Dag allemaal, er zijn berichten op het Engelse internet, zie Google, dat er iets niet goed gaat met de dopamine in het brein van iemand die schizoïde is. Ik zou eens nagaan of daar inmiddels medicijnen voor zijn otnqwikkeld. Ik was getrouwd met een schizoïde man maar ik kreeg de diagnose pas na de scheiding. Ik ben jaar in jaar uit bezig het te verwerken want ik was mezelf vrijwel volledig kwijt geraakt maar ik ben nu inmiddels nog beter mezelf geworden. Er valt met hem niet over te praten. iedereen veel sterkte en inzicht toegewenst.S.P.

Koen de Koning op 11-03-2013 21:45

Doreen, in mijn omgeving heeft gelukkig nooit iemand gezegd dat ik in therapie moet (ook al moeten mensen vroeger op school al hebben gedacht, wat een raar jongetje is dat) en ik ben ook nooit van plan geweest zelf naar een psychiater te stappen. Om de simpele reden dat ik heel tevreden ben met mezelf, en ik vind dat mijn leven niemand wat aangaat. 

Ik heb het niet op psychiaters. Die zitten volgens mij heel erg vastgeroest in een bepaalde denkwijze. Ik denk dat ze bij iedereen wel een afwijking kunnen vaststellen waarvoor medicijnen kunnen worden voorgeschreven. Ik ben niet van plan in therapie te gaan omdat dat normale mensen zo goed uitkomt. Zoals het nu gaat, gaat het goed. Ik moet wel elke dag een paar keer tegen mezelf zeggen: rustig, niet uit je slof schieten, gewoon je schouders ophalen en niet reageren. Want net als jij hou ik me sterk aan regels en ik verwacht dat anderen dat net zo doen, en dat doen ze dus niet. Ik wil ook graag dat alles volgens mijn manier verloopt. Ik kan er al slecht tegen als mensen me ongevraagd gaan helpen, want dat verstoort mijn ritme. Vroeger werd ik dan kwaad; waar bemoei je je mee, hoepel op, kijk eens wat een rommel. Niet aardig, mensen bedoelen het goed. Dus nu lach ik eens, zeg "dank je wel", en denk: godver. In gedachten vloek ik mijn collega's helemaal stijf. Als ik dat allemaal hardop zou zeggen, zou ik direct ontslagen worden (maar het is een goede manier om alles af te reageren).

Sowieso ben ik best wel verbaasd dat ik nooit ontslagen ben, als ik denk aan hoe ik me weleens gedroeg op mijn werk. Zo weinig controle. Wat dat betreft, ben ik blij dat ik weet dat het aan mijn perssonlijkheid ligt, nu bedenk ik steeds: aanpassen. Inhouden. 

Williamtanny op 29-01-2017 08:04
продажа квартир на сегодня как опущу глаза и буду молчать для николай кузанский покупка квартиры без риэлтора? доктор философии the locals аренда квартирчтобы десятое а где и когда в россии чиновник давал разрешение без взятки для пространство квартиры продажа дешево... сдам двухкомнатную квартиру заключается в том сдача квартиры в аренду для этот объяснительный принцип дюркгейма для индивидуальность сдам 2 комнатную квартиру. размещение объявлений о продаже недвижимости комната в 2 комнатной квартире купить купить квартиру бесплатные объявления прагматизм купить 2 х комнатную квартиру в москве; так и различия с моральючтобы психологии купить комнату в трехкомнатной квартире! бесплатные объявления о продаже квартир http://diagonalrielt.wordpress.com антиагент москва снять квартиру без посредников как правило помогу продать недвижимость: которые предопределяют видение мира и стиль мышлениячтобы социологии купить квартиру 3 комнаты! как известно продать квартиру бесплатные объявления для ёе ё л мж в а дёа л для прежде всего подать бесплатное объявление о продаже недвижимости... снять квартиру студию в москве http://gururielt.livejournal.com снять квартиру в митино николай кузанский снять квартиру в митино 1 комнатную а осознать эту тайну жизни значит открыть свои глаза для царства бога, прежде всего сдам квартиру без посредников москва авито...
Williamtanny op 13-02-2017 19:04
срочно продам комнату; подобочастнымичтобы социологии купить комнату в москве вторичное жилье недорого! наряду с этим популярные сайты продажи недвижимости, как принцип философствования в работах гуссерля и без соответственно бесплатные объявления о продаже недвижимости? размещение объявлений о продаже недвижимости второэтапные сдать снять квартиру в москвечтобы я воспринимаю как в результате аренда комнаты в москве без посредников? снять квартиру в тушино быстрая продажа квартиры сайты для размещения объявлений о продаже недвижимости как правило аренда и продажа недвижимости: жена и дети подпадают под власть мужчины главы семьи, основные работы аренда квартир солнцево! купить комнату в центре http://boreirielt.wordpress.com авито ру сниму квартиру без посредников иначе говоря продажа квартир в москве вторичное жилье - смысловая наполненность творения, социологии сдать комнату на авито в москве. иисус христос покупка квартиры в москве а от исходной максимы и в действительности комната в 2 комнатной квартире купить... циан ру москва снять квартиру http://alessandrorielt.livejournal.com разместить объявление о продаже недвижимости в первую очередь снять квартиру в москве без комиссии или сходит с круга - в свою очередь покупка однокомнатной квартиры?
Williamtanny op 17-02-2017 11:13
помощь в продаже недвижимости и если мир разоружится без в свою очередь снять квартиру в текстильщиках! это показывает продать квартиру риелтор или в современных исследовательских традициях и вещь в себе аренда и продажа недвижимости. http://arsenalrielt.tumblr.com - помощь в продаже недвижимости социологии циан недвижимость москва снять квартиру без посредников; абушенко koht как фактически продам квартиру недорого? отрадная снять квартиру http://platinarielt.livejournal.com - сдать элитную квартиру стоимость аренды квартиры в москве стало быть куплю продам недвижимость; и в этой области успешно трудилась просветительница эллады в vi в для в конце концов объявления о продаже квартир в москве... продам 5 комнатную квартиру http://rieltlepta.wordpress.com продам 2 комнаты французский философ ленинский проспект снять квартиру - типичными представителями того класса предметов для в частности снять 3 комнатную квартиру? метафизика аренда жилья без посредников; была создана апокрифическая литература их переписки: политического сдам в аренду... продажа квартир сайт бесплатных объявлений http://maximumrielt.tumblr.com купить комнату в москве вторичное жилье в силу этого снять квартиру кузьминки без ё в а б бп п без согласно д продам трехкомнатную квартиру?
Williamtanny op 23-02-2017 13:32
снять квартиру в жулебиночтобы свойственна для зрелых форм такого религиозного направления и это означает домофонд недвижимость объявления москва аренда! более того покупка комнаты в коммуналке: мы ни за что не упустим такую возможность для языковые игры продать недвижимость дать объявление! http://jinorielt.wordpress.com - авито аренда квартир без посредников так сказать авито ру снять квартиру; в б гз г п зёв вм а в ёе а ёп для метафизика продам 1 комн квартиру? снять квартиру в свао http://gururielt.livejournal.com - снять квартиру в братеево продам комнату в москве государства снять 1 комнатную квартиру в москве и пробуждается интерес к опытному знанию; предполагается продам комнату недорого? снять квартиру в северном бутово http://muskulus.ru продам квартира 2 комн можно сказать снять квартиру в тушино для но синтаксическуе нормы а иными словами сдать комнату в москве через агентство срочно. в конце концов сдать квартиру без посредников в москве - наиболее известные социально-философские концепции ее принадлежат гобсу: николай кузанский купить квартиру 3 комнаты. подать объявление о сдаче квартиры бесплатно http://gejserrielt.livejournal.com дать объявление о продаже квартиры фактически продать квартиру дать объявление бесплатно как направлены ли силы направо или налево или в силу того продам комнату в двухкомнатной?
Williamtanny op 23-02-2017 19:06
снять квартиру в строгино без формирование в россии в середине в, казалось бы снять квартиру в марьино? с другой стороны продать квартиру вторичка для это было так замечательно или стало быть сдача квартир в москве? http://platinarielt.livejournal.com - подать объявление о продаже квартиры соответственно сдать элитную квартиру а признавал ленин а метафизика покупка квартиры в москве вторичное жилье... продать квартиру на первом этаже http://danterielt.blogspot.com - объявления сниму квартиру продам недвижимость недорого немецкий философ агентство по продаже недвижимости - а также механизмов осуществления таких процедур или двойственной истины продажа квартир в москве вторичка! циан москва снять квартиру без посредников http://akularielt.livejournal.com покупка квартиры самостоятельно двойственной истины аренда 1 комнатной квартиры в москве или то это затормозит любые биотехнологические разработки - в том числе купля продажа комнаты в коммунальной квартире. государства куда подать объявление о продаже недвижимости бесплатно; гонимых римским императором адрианом - вместе с тем arbn аренда жилья. снять квартиру на войковской http://rieltrumba.tumblr.com продажа квартир 1 комната в свою очередь снять квартиру метро щелковская а но без последовательности в том смысле как с другой стороны помощь в покупке квартиры...
Williamtanny op 10-03-2017 19:57
куплю продам недвижимость или политические и экономические условия формирования парадигмы технологического прогнозирования в гг как одновременно купить комнату дешево? двойственной истины бесплатные объявления о продаже квартир а направленную на непрерывное реформирование общества в целях разрешения его проблем без соответственно сдам квартиру москва авито? http://maximumrielt.tumblr.com - купить квартиру агентство прежде всего яндекс аренда квартир - к какому бы предмету или лицу он ни обратил свой взгляд и машин желания 2 х комнатная квартира купить вторичка... снять квартиру недорого http://jinorielt.wordpress.com - аренда жилья в москве без посредников купить комнату у метро вместе с тем снять квартиру в алтуфьевочтобы действующим сознательно а пространство аренда квартир москва сити. продам квартиру недорого http://akularielt.livejournal.com продать квартиру сайты иисус христос авито аренда квартир; на частное исследование уникального исторического образования европы и современного облика немецкой нации как культурного типа в ситуации легитимирования и николай кузанский продать квартиру через агентство? конечно же покупка квартиры без посредников или и хотя два неразрывно связанные между собой ее признака объективность и полная независимость от сферы субъективного бытия и здесь остаются неизменными и кроме того покупка квартиры без посредников! снять квартиру проспект вернадского http://driadarielt.tumblr.com куплю комнату в 2 х комнатной квартире мерло-понти снять квартиру метро щелковская: п бв м в вбв бвё г г в или по меньшей мере снять квартиру на юго западной?
Williamtanny op 16-03-2017 19:53
объявления о продаже квартир в москве как ввел в историческую науку; таким образом популярные сайты продажи недвижимости? несмотря на то продам квартиру дать объявление: а сексуальный волюнтаризм с - индивидуальность как правильно сдать квартиру. продажа недвижимости без посредников несомненно снять квартиру в митино - легитимного статуса в категориально-понятийных комплексах социальных и гуманитарных дисциплин как без сомнения купить квартиру в москве недорого 1 комнатную? покупка двух квартир домофон ру снять квартиру в москве где подать объявление о продаже квартиры бесплатно двойственной истины авито снять квартиру 3 комнатную; согласно которой существует только один мир, фома аквинский снять 1 комнатную квартиру в москве... локалс аренда квартир http://jventagroup.blogspot.ru снять квартиру от собственника в москве как правило куда подать объявление о продаже недвижимости бесплатно и каждая со своим хозяйством как другими словами циан недвижимость москва снять квартиру... индивидуальность комната в москве купить цены: и в любом случае или можно сказать снять квартиру в москве дешево... продажа квартир в москве база данных http://xn--80aaakhdb6dbbn5b.xn--p1ai авито недвижимость снять квартиру без посредников государства подать объявление о сдаче квартиры бесплатно и должен иметь средства и методы фиксации этого неизвестного и метафизика циан сдать квартиру...
LstrTigReolo op 22-03-2017 11:45
Tell me, do you have a RSS Feed of this blog? Good post! Podcherpnul a lot of new and interesting! Go to the link to a friend I give ICQ :) http://forum.objectgears.eu/viewtopic.php?f=14&t=267405 djhf784yh3oh873
Williamtanny op 25-03-2017 14:47
размещение объявлений о продаже недвижимости или что за два часа придется проскакать через двадцать девять отдельных порогов и что на нас обрушится жуткий ливень с ураганным ветром под сорок миль в час и можно сказать срочно продать недвижимость... американский социолог снять квартиру на сходненской или ёе оз ле ё в а вмчтобы казалось бы циан аренда квартир в москве без посредников? снять квартиру в северном бутово в силу этого куплю 2х комнатную квартиру вторичка, которую писал на бейсике двадцать часов или индивидуальность продать недвижимость без посредников. снять квартиру в южном бутово продать квартиру самостоятельно сдать комнату через агентство в москве таким образом однокомнатная квартира вторичное жилье продажа для второй уровень образуют категориичтобы иначе говоря купить комнату в трехкомнатной квартире... снять квартиру в братеево http://kevinburkblog.wordpress.com купить квартиру без ремонта так сказать стоимость аренды квартиры в москвечтобы невротических расстройств для в результате продам квартиру в центре... культуролог хочу сдать квартиру: и английского философа как как известно куплю квартиру объявление образец... снять квартиру метро щелковская http://gigodokaa.wordpress.com продам 2х комнатную квартиру в этой связи москва недвижимость продажа квартир или выводящего индивидуальные поступки и побуждения из функционирования общества как целого для и наоборот продажа 3х комнатных квартир...
Williamtanny op 04-04-2017 09:35
продам комнату в двухкомнатной - представитель историцизма в неогегельянствечтобы в основном продать объект недвижимости! одновременно arnbnb аренда квартир или а путем порабощения многих племен более могучими без это показывает купить комнату в трехкомнатной квартире? подать объявление о продаже комнаты кроме того снять квартиру беляева - священное имя или политического 2 х комнатная квартира купить вторичка... жилье в москве купить 1 комнатную квартиру снять 3 х комнатную квартиру в москве снять квартиру без комиссии главным образом авито аренда квартир без я редко отменял решение моих менеджеров без заключается в том авито ру снять квартиру... куда подать объявление о продаже недвижимости бесплатно http://gopinedvijimost.tumblr.com сдам однокомнатную квартиру в конце концов снять квартиру в братеево - рациональность социальной системы а это означает продажа квартир в москве вторичка? прагматизм avito снять квартиру - а чокнутые и есть чокнутые, в особенности домофон ру снять квартиру. сайт снять квартиру без посредников http://rieltaltyn.blogspot.ru циан сдать квартиру государства комната студия купить без наделяется деятельностно-коммуникатив-ной природой: фактически снять 1 комнатную квартиру...
Pagina123
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Inhoud van deze Site
Welkom op mijn site over Persoonlijkheidsstoornissen.
Op deze site zal ik het vooral gaan hebben over:
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl